Follow this blog with bloglovin

Follow FashionOrgy

torsdag den 10. maj 2012

La Haine Anmeldelse



Heard about the guy who fell off a skyscraper? On his way down past each floor, he kept saying to reassure himself: So far so good... so far so good... so far so good. How you fall doesn't matter. It's how you land!”
- Hubert
Således starter den franske film ”La Haine” fra 1995.  Filmen er instrueret af den franske instruktør Mathieu Kassovitz, og er en film i genren Urban Thriller.
Filmen skildrer rodløse indvandreres ungdom i en forstad til Paris, hvor der netop har været et blodigt oprør mellem de unge og politiet. De unge er trætte af at blive undertrykt, trætte af politivolden, trætte af fattigdommen og er fyldt med had.
Det er dagen efter  nattens oprør, en helt normal dag i forstaden til Paris, hadet ligger tungt i gaderne i form af støv efter nattens optøjer. De unges had har længe ligget og ulmet, efter Abdel Ichah nær blev tævet ihjel af politiet, under et tidligere opgør mellem de unge og politiet. De unge er vrede og oprørte og vil nu retfærdiggøre deres ven, og håndhæve deres rettigheder . Under nattens opgør mistede en politimand sin pistol, som vores hovedperson Vinz har fået fat i. Blændet af hadet til politiet og det hårde liv i ghettoen, følger vi de tre venner Vinz, Hubert og Said i det vigtigste døgn i deres liv.
Det er en film, der tager dig med på en rejse i ghettoen i udkanten af Paris, hvor du på vejenmøder forskellige subkulturer som f.eks. Djing/Breakdance/ Hip Hop, skinhead & gangsterkulturen.

Hele filmen er optaget i sort/hvid, hvilket gør filmen virkelig intens og giver en følelse af at være tilskuer til det, ”som at være fluen på væggen”. Filmen er optaget på et stativ,
hvilket også forøger følelsen af at stå ved sidelinjen, da det fastfryser dig som tilskuer, og du ikke som med håndholdt er en del af personen og dens handlinger. I filmen har de skabt nogle ekstremt intense, medrivende og personbeskrivende scener.
Filmen har vundet César og Lumiere Awards prisen for bedste film og blev senere kåret til at være blandt top 100 bedste film nogensinde, med en 32. plads, af bladet Empire magazines.
Filmen har skabt stor politisk debat i Frankrig, hvor politiet valgte at tage total afstand fra den.
Det er en super fed og hårdkogt ungdomsfilm, en filmperle af høj kvalitet. Det er en film som jeg klart vil anbefale alle at se, især hvis man interesserer sig for subkulturer eller bare synes, at det er spændende at opleve livet i de laveste sociale lag af samfundet. 

                                                        6 stjerner her fra

                                                               Facebook

DDD

Ingen kommentarer:

Send en kommentar